Pástétom receptek

Fűszeres gombapástétom




Hozzávalók kb. 4 személyre

500g barna csiperke vagy más ízes gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
70g dió
kis csokor friss petrezselyem
1 kk. szárított kakukkfű
1/2 kk. szerecsendió
1 citrom frissen reszelt héja
só, bors


Így készül:
1. A diót áztassuk be 2 órára forró vízbe. (Addig főzzük meg a másnapi ebédet, sürögjünk-forogjunk a lakásban vagy igyunk meg egy jegeskávét a teraszon - 120 percbe akár ez mind is beleférhet.)
2. A gombát vágjuk kb. 1x1 centis kockákra. A vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymákat hámozzuk meg.
3. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Keverjünk rajta egyet és tegyük hozzá a gombát, mielőtt a fokhagyma megégne. Néha megkeverve pároljuk addig, amíg szinte az összes leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk.
4. Időközben aprítsuk fel az áztatott diót és a petrezselymet.
5. Tegyük az összes hozzávalót turmixgépbe, és lassan, de biztosan mixeljük addig, amíg jól összekeveredik, de még darabos marad. Akinek van, tálalja terrine formában.


A teljes adag szénhidrát-tartalma kb. 33g, tehát kb. 8g CH/adag. Milenmagos lepénnyel ettük, nagyon ízlett, biztosan elkészítem máskor is.


Magyaros napraforgó pástétom


Magyaros napraforgó pástétom


Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. :-)
Hozzávalók:
20 dkg darált napraforgómag
1 fej vöröshagyma
1 szál újhagymakevés petrezselyemzöld 
1/2 ek. extra szűz olívaolaj 
2 ek. zsemlemorzsa
0,5 dl víz
1 db főtt répa 
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika, só, köménymag

Elkészítés:
A blogon igen kedvelt vegán májpástétom mintájára készült ez a pástétom.  Kevés vízen az apróra vágott vöröshagymát megpároltam. Ehhez szórtam 1 zsemlemorzsát, darált napraforgómagot, pirospaprikát, sót és köménymagot. Amikor ezek jól összepirultak, felengedtem vízzel, olajat locsoltam hozzá. Ekkor tettem hozzá a főtt és turmixolt répát, ill. apróra vágott újhagymát, fokhagymát, és kevés friss petrezselyemzöldet. Összefőztem és frissen, répasalátával fogyasztottuk.

Forrás: http://magdireceptek.blogspot.hu/2012/04/magyaros-napraforgo-pastetom.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése