2013. augusztus 29., csütörtök

Humánus libatömés - Fából vaskarika



Tegyük fel, hogy azt akarom, hogy Te megbetegedj. Mert ha májmegnagyobbodásod van, akkor én több pénzért tudlak téged értékesíteni. Tegyük fel, hogy jófej vagyok és nem dugok le fémcsövet a torkodba, de még puha műanyag csövet sem. Egyszerűen csak sokat adok enni, és addig etetlek, amíg meg nem betegszel. Ha kellőképpen megnagyobbodott a májad, akkor leváglak. Mivel én tenyésztettelek, hálás lehetsz nekem az életedért. Azért hívtalak életre, hogy azután levágjalak. Ezért vagy. Egy szavad sem lehet.

forrás: http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2008/08/22/dul_libamajhaboru

Körülbelül így néz ki a humánus, vagy alternatív libamáj ipar. Ez az az ideális állapot, amiért az állatjóléti aktivisták, akik a kényszertömést próbálják betiltatni, küzdenek. Kétség nem fér hozzá, hogy a fent leírtak valamivel kevésbé borzalmasak, mint a ledugunk egy csövet a torkán és olyan sebességgel tömjük, hogy épp csak meg nem döglik bele. Igen, ez így humánusabb.

Az ember azonban gondolkodó lény. Különböző információkat és szempontokat képes mérlegre tenni. Tény, ami tény, hogy a libamáj nem elengedhetetlen része az életnek. Ugyanaz igaz rá, ami minden más állati eredetű élelmiszerre: nincs benne olyan tápanyag, ami nélkülözhetetlen lenne, és ami az ízét illeti, azt majdnem megtévesztésig utánozni lehet profin fűszerezett növényi pástétomokkal.

Ha meg szeretnénk szüntetni az állatkínzást, akkor nem a humánus libatömésért kell kampányolnunk, hanem a vegán életmód elterjedéséért. Az állatok használatának befejezése a leghatékonyabb módja a szenvedés megszüntetésének. Utópiának tűnik, de nem az. Ha nyitott szemmel járunk a világban, azt vesszük észre, hogy gombamód szaporodnak a vegán étkezdék, fórumok, receptblogok, a vegán termékek az áruházak polcain és természetesen a vegánok, maguk :)
forrás: http://www.mindenmentes.hu/2012/07/fuszeres-gombapastetom.html
A jövő nem a libamájé. A jövő a növényi pástétomoké. Egyszerűen abból az okból kifolyólag, hogy az ember nem vérengző vadállat, hanem értelmes, találékony lény. 
forrás: http://magdireceptek.blogspot.hu/2012/05/vegan-majkrem-napraforgobol.html



Vegán Receptek oldal a facebookon: https://www.facebook.com/pages/Veg%C3%A1n-receptek/393981180687086


Vegán Állatvédelem blog: www.veganallatvedelem.blogspot.com

Bonifert Anna 2013 aug 29

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése